2013-09-27%2023.25.10-normal.jpg

Tämä kardemummakakku on helppo ja hyvä kahvipöydän leivonnainen. Ihana pullan tuoksu ja makukin kohdallaan, mutta heppo kuin mikä! Isä arveli saman reseptin kuuluneen oman äitinsä suosikkeihin, koska hänelle kakku oli tuttu, vaikka itse tein sitä nyt ensimmäistä kertaa, enkä muista koskaan maistaneenikaan sellaista missään.

 

150g voita

1½ dl sokeria

2 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 dl maitoa

 

n. 0,5dl hasselpähkinärouhetta tai mantelilastuja

muutama hyppysellinen raesokeria

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pehmennä voi mikrossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja munat. Käytin sähkövatkainta, mutta onnistuu varmaan vispilällä tai puuhaarukallakin... ei tarvitse sen kummemmin vaahdottaa siis.

Sekoita kuivat aineet - laitoin jauhot suoraan voi-sokeri-munaseoksen päälle, siihen päälle leivinjauhe ja kardemumma ja ensin ne sekaisin jauhojen kanssa (näin säästyy yhden kulhon sotkemiselta)..Lisää maito ja sekoita koko taikina tasaiseksi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, ripottele päälle hasselpähkinärouhe tai mantelilastut ja raesokeri. Minulla ei ollut raesokeria, mutta ripottelin päälle hieman fariinisokeria ja sekin toimi hyvin.

175 astetta n. 35 minuuttia