6 dl porkkanaraastetta (noin 250g porkkanaa)
4 munaa
3,5 dl sokeria
1,5 dl öljyä (oliivi, rypsi, auringonkukka..)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 rkl kanelia
Kuorrutus
150 g voita
tomusokeria (en muistanut mitata määrää, mutta ehkä 2 dl)
TAI
200 g tuorejuustoa
tomusokeria
Raasta porkkanat. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet ja öljy taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi. Paista voidellussa/korppujauhotetussa irtopohjavuoassa 175 asteessa reilu tunti. Voit myös "vuorata" vuoan leivinpaperisuikaleilla, jolloin voitelua ei tarvita.
Yhdistä pehmeä voi tai tuorejuusto ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi. Onnistunee ilman vatkaintakin, mutta silloin kannattaa ainakin siivilöidä tomusokerista paakut pois. Levitä päällinen jäähtyneen kakun päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.