Ernstin näkkileipä löytyykin jo blogista ja koska se oli niin helppo ja hyvä, päätin kokeilla myös Pirkka-lehden näkkärireseptiä. Tässä näkkärissä on todella yksinkertaiset aineet ja "nesteenä" toimii kananmuna.

3 munaa

1 dl sesaminsiemeniä

1,5 dl auringonkukansiemeniä

½ dl pellavansiemeniä

1 dl kaurahiutaleita

3/4 tl suolaa

2 rkl perunajauhoja/maissijauhoja

2013-12-09%2021.54.11-normal.jpg

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi (lastalla/lusikalla) Tämä oli vähän haastavaa hommaa, koska taikina ei ole taikinamaista vaan ennemmin limaisia siemeniä :D Vaiva on kuitenkin lopputuloksen arvoista! Annoksesta tulee alle pellillinen, varmaan 1,5-2 kertainen annos täyttäisi koko pellin.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa näkkäri kuumana paloiksi ja jäähdytä.