Ernstin näkkileipä löytyykin jo blogista ja koska se oli niin helppo ja hyvä, päätin kokeilla myös Pirkka-lehden näkkärireseptiä. Tässä näkkärissä on todella yksinkertaiset aineet ja "nesteenä" toimii kananmuna.
3 munaa
1 dl sesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja/maissijauhoja
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi (lastalla/lusikalla) Tämä oli vähän haastavaa hommaa, koska taikina ei ole taikinamaista vaan ennemmin limaisia siemeniä :D Vaiva on kuitenkin lopputuloksen arvoista! Annoksesta tulee alle pellillinen, varmaan 1,5-2 kertainen annos täyttäisi koko pellin.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa näkkäri kuumana paloiksi ja jäähdytä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.