Tämän reseptin löysin, kun etsin "kuppimittaista" reseptiä saatuani lahjaksi mittavälineet jenkkimitoilla. Tämä ei siis ole "sekoita ja paista"-resepti, mutta pikkuleivät ovat niin syntisen hyviä, että pakko jakaa tämä resepti. Alunperin näissä ei tainnut olla mitään koristeita, mutta poika halusi olla mukana leivonnassa ja päästä koristelemaan pikkuleipiä, joten keksimme käyttää koristeena hänen suosikkikarkkejaan eli M&M rakeita.

Mitat ovat siis amerikkalaisia kuppeja, 1 kuppi = 2,4dl. Laitoin aineksen perään vielä mitat tutummiksi muutettuna.

2 (2½) kuppia vehnäjauhoja (ensin 4,8dl, loput lisätään tarvittaessa)

½ kuppia aitoa kaakaota (1,2dl)

1 tl soodaa

3/4 tl suolaa

 

1 kuppi voita (vajaa 250g)

1 kuppi ruskeaa sokeria (2,4dl)

½ kuppia sokeria (1,2dl)

 

2 munaa

2 tl vaniljajauhetta

250 g tummaa suklaata

1-2 kuppia pähkinä/mantelirouhetta

2013-09-06%2022.52.21-normal.jpg

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pehmennä voi joko huoneenlämmössä tai hetken mikroaaltouunissa (~15-20 sek). Pilko suklaa pieniksi paloiksi (saa olla aika pientä, itse leikkaan veitsellä sen mutta toiset nuijii vahvassa pakastepussissa jollain sopivalla työkalulla tai mätkii pussia pöytää vasten..). Sekoita jauhot, kaako, sooda, suola ja vanilja. Vatkaa voita hetki, lisää sokerit ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää munat ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Lisää jauhot muutamassa erässä (4,8dl) ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa ja pähkinä/mantelirouhe. Testaa taikinan koostumus: Jos taikina tarttuu käsiin, lisää jauhoja, kunnes pystyt pyörittelemään taikinasta käsiesi välissä palleroita.

Pyöritä taikinasta palloja, koko on ihan vapaasti päätettävissä itse. Ota huomioon, että pikkuleivät leviävät uunissa hieman (jos jauhoja on liian vähän, leviävät reilusti). Laita palloja tasaisin välein pellille leivinpaperin päälle, paina pallot litteiksi ja koristele M&M rakeilla.

Paista n. 8 minuuttia, keksit saavat jäädä hieman raa'an näköisiksi (älä siis odottele ruskistuvaa pintaa, koska suklaa muuttuu helposti kitkerän makuiseksi!). Jäähdytä uunipellillä / vedä leivinpaperilla pöydälle jäähtymään. Kuumana keksit hajoavat helposti, mutta jäähtyessään jähmettyvät.
 

Ohjeesta tulee noin 2-3 pellillistä pikkuleipiä.