Tämä on ihan lemppari! Resepti on aikanaan ollut jossain nimellä "Anni Helanan maustekakku", olisikohan samannimisten jauhojen paketissa tai jossain lehdessä. Tätä meillä tehtiin jo silloin, kun olin lapsi. Ihana joulun tuoksu keittiöön :)

2 munaa

2,5 dl sokeria

1 prk kermaviiliä

175 g voita/margariinia

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

2013-12-01%2015.20.57-normal.jpg

Sekoita puuhaarukalla ensin munat ja sokeri, lisää kermaviili ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Voideltu ja korppujauhotettu vuoka (tai silikoninen), uuni 175 astetta ja 45-55min - kokeile grillitikulla tai vastaavalla, koska kakku on kypsä (taikina ei tartu tikkuun). Anna jäähtyä hetkinen vuoassa ja kumoa sitten lautaselle. Kakun voi koristella tomusokerilla, kun se on jäähtynyt.

Tämä on myös siitä kiva kakkuohje, että ainekset useimmiten löytyvät kaapista valmiiksi - kermaviili on ainoa, jota ei välttämättä ole ja senkin voi korvata lähes millä vaan muulla (hapan)maitotuotteella - maustamaton jogurtti (vai vaniljajogurtti), maitorahka, piimä.. Maitorahkaa olen tainnut vähän pehmentää kermalla tai maidolla ja piimää olen laittanut vähän vähemmän kuin 2dl.