2013-09-04%2008.02.24-normal.jpg

MOKKAPALAT

Mokkapalat ovat meidän perheen suosikkiherkku ja meillä onkin suvussa kulkenut resepti nimeltään "Maailman parasta", joka vastaa pitkälti mokkapaloja. Tämän suosikkireseptin rinnalle (ei sentään ohi) on kirinyt helppoudessaan Maku-lehden Mokkapalaresepti, joka hieman muunneltuna saa kunnian olla seuraava "sekoita ja paista"-resepti blogissani. Lupaan palata myös Maailman parhaan reseptiin myöhemmin, vaikka siinä tarvitaankin vatkainta ja vaahdotusta.

200 g voita (tai margariinia)

3,5 dl kahvia

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

 

Kuorrutus

n. 250 g tomusokeria (½ pkt)

4 rkl kaakaojauhetta

n. 50 g voisulaa

reilu loraus kahvia

 

Kookoshiutaleita koristeluun

 

Keitä ensin kahvi, ainakin meidän keittimellä 4 kuppia on juuri sopiva määrä tähän reseptiin. Pehmennä voita hieman mikrossa ja sekoita se kuumaan kahviin. Jätä jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon ensin hieman jäähtynyt rasvaseos ja lopuksi munat, puuhaarukka on hyvä työväline tähän. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa n. 15 min.

Valmista kuorrute. Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri taikinakulhoon. Lisää voisula ja pieni loraus kahvia, sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoittaessa huomaa, tarvitaanko kahvia lisää. Kuorrutteen tulee olla sopivan paksua ja notkeaa, ei liian löysää. Mikäli kahvia lorahtaa liikaa, siivilöi joukkoon lisää tomusokeria sopivan koostumuksen saavuttamiseksi.
 

Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa ja levitä sitten kuorrutus pohjan päälle nuolijalla. Anna jähmettyä muutama minuutti ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Kookoshiutaleet kuuluvat mielestäni mokkapaloihin, mutta niiden tilalle voi tietysti laittaa myös nonparelleja. Leikkaa jäähtynyt piirakka neliöiksi terävällä veitsellä.

Pohjan voi pakastaa ilman kuorrutusta. Kuorrutuksen kanssa paloina pakastettaessa kuorrutuksen rakenne hieman kärsii (muuttuu löysemmäksi), mutta maku ei :)