Kovin on hiljaista ollut reseptirintamalla, mutta nyt sentään jotain uutta!

2014-07-11%2016.22.57-normal.jpg

Kakun pohjana on mutakakku kuitulisällä:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
5 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl mantelijauhoa/perunajauhoa/maissijauhoa/gluteenitonta jauhoseosta
(2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl Fibrex sokerijuurikaskuitua) -> kuitulisät voi jättää poiskin, mutta tekevät hyvää vatsalle :) 


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko voi ja suklaa esim. isolle soppalautaselle) ja sulata mikrossa. Kannattaa sulatella muutamassa "erässä", esim. ensin 30 sek - 1 min, vähän sekoitusta ja taas 30 sek, kunnes voi on täysin sulanut ja suklaa pehmentynyt. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet, riko munat joukkoon ja lisää lopuksi voi-suklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Pellavansiemenrouhe aiheuttaa limaisuutta taikinaan, mutta ei vaikuta lopputulokseen.

Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle ja reunoille, kaada taikina vuokaan. Mitä laakeampi vuoka, sitä matalampi kakku. Ekan version tein n. 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, toisen 24 cm, molemmat onnistui.

Paista kakkua n. 15 minuuttia, tarkoitus on jättää taikina hieman raa'aksi. Kakku saa siis hieman "hyllyä" keskeltä, kun sen ottaa uunista. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Päälle:

3-4 dl kermaa
½ purkki maitorahkaa
sokeria
vaniljaa (aito vaniljajauhe tai nestemäinen vanilja parasta, mutta myös vaniljasokeri käy)

paljon mansikoita!


Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeria maun mukaan. Ota mutakakku pois kakkuvuoasta ja siirrä ilman leivinpaperia tarjoilulautaselle (jäähtyneen kakun nosto lautaselle onnistui ihan hyvin). Levitä vaahto kakun päälle ja päälle vielä reilusti mansikoita.

Tarjoile ja nauti!

 

Idean sain sukulaiskyläilyltä Ruotsin puolella, mutta siellä tarjolla ollut versio sisälsi vadelmia (kakkupohjassa) ja päällä oli "puhdasta" kermavaahtoa ja mansikoita. Oikein hyvää sekin, mutta rahka antaa tähän kyllä kivaa terävyyttä eikä ole liian makea :)